27 & 28 september 2014
Tramkade 24
5211 VB ‘s-Hertogenbosch

Na de bijzonder kleurrijke en succesvolle eerste editie van het Kings of Colors Festival in 2013 hebben de organisatoren niet meer stil gezeten. Patrick de Kaste en Jan-Henk van Ieperen hebben hun team versterkt en gaan vol voor de tweede editie op een uiterst unieke en nieuwe locatie in Den Bosch; De Heus. Op 27 en 28 september zal hier dit groots en bruisend graffiti festival plaatsvinden. Deze voormalige Diervoeder Fabriek zal ondergedompeld worden in een golf van graffiti, streetart, muziek, breakdance, workshops, food, drinks, ijs en meer. Veel meer!

Kings of Colors is ontstaan van uit een grote wens en sterke behoefte om een platform te bieden aan een niche binnen de hedendaagse kunst, graffiti en streetart. Ons motto is niet voor niets ‘de straat als podium’. Met Kings of Colors willen wij onze passie voor met name graffiti en streetart delen. Er gebeurt zoveel moois op straat, dat willen we toegankelijk en voor iedereen zichtbaar maken en iedereen de creatieve, vrolijke en energieke subcultuur laten ervaren. Een mooi, vooruitstrevend, vernieuwend en kunstzinnig festival wat door iedereen bezocht kan worden. Een festival waar bezoekers, jong en oud, actief aan deel kunnen nemen. Elkaar leren begrijpen, elkaar inspireren, elkaar respecteren door met elkaar te communiceren en ervaringen te delen.

Het festival terrein, het voormalig De Heus terrein in het centrum van Den Bosch, heeft de rauwe industriele inrichting en uitstraling die past bij het karakter van Kings of Colors. Het terrein en de voormalige opslagloodsen zijn een prachtig podium om naar live graffiti en streetart te kijken, naar muziek te luisteren, creatieve workshops te volgen en te genieten van een hapje en een drankje. Sterker nog: het festival is een aanwinst en stimulans voor de ontwikkeling van deze locatie tot creatieve en inspirerende hotspot in Den Bosch.

De rode draad tijdens het Kings of Colors Festival is graffiti en streetart, maar daarnaast zijn we steeds op zoek naar de verbinding met andere kunstvormen. Hierbij wordt de samenwerking met niet voor de hand liggende organisatie en activiteiten niet geschuwd. Een doordachte en bewuste keuze om het festival voor een zo groot mogelijk publiek aantrekkelijk en interessant te maken. Samenwerken met organisaties die op het eerste gezicht qua concept en activiteiten misschien ver uit elkaar liggen, maar als verbindende factoren creativiteit en plezier hebben! De kracht van Kings of Colors is, door verrassende samenwerkingsverbanden aan te gaan ons onderscheiden van soortgelijke evenementen en zo een vernieuwend en eigenwijs festival neer te zetten.

Kings of Colors komt ook deze keer weer met een indrukwekkende lijst van grotendeels Nederlandse graffiti artiesten aangevuld met een aantal grote internationale namen uit België, Duitsland en Engeland. Het gaat deze “kings” niet alleen om de graffiti zelf te tonen, maar de sfeer en daarmee de lifestyle rondom deze veelal ontoegankelijke maar fascinerende subcultuur is evenzo belangrijk.

Eyecatchers krijgen een prominente plek binnen het festival, zij zullen gaan werken op drie enorme silo’s. Wij zijn trots op de komst van de fameuze Maclaim-crew, een internationaal gewaardeerd gezelschap. Met hun mix van klassieke graffiti en fotorealisme behoord de bemanning van deze crew tot de absolute wereldtop.

Tijdens het 2 daags festival laten we bewust diverse stijlen zien. Van de old school pioniers met klassieke graffiti tot de nieuwe generatie grafisch geschoolde graffiti artiesten. Kleurrijke murals van namen, teksten, landschappen, stripfiguur-achtige characters tot realistische portretten. Alle facetten van graffiti komen aan bod.

Stel je voor: Genieten van heerlijk eten en drinken, goede muziek en kunst die gemaakt word waar je bij staat! Het beoogde effect bij het publiek: “De artiesten moeten het gevoel hebben bezoekers van het festival te zijn en de bezoekers het gevoel dat zij de artiesten zijn”.

Kings of Colors wordt mede mogelijk gemaakt door:
Gemeente Den Bosch / JB500 / Bavaria / Fatboy / Etnies / Graven van Leuven / Flame

Kings Of Colors 2014